خدمات پس از فروش
تغییرات گسترده در صنعت خودروسازی باعث شده است که بازارهای وابسته به آنها از جمله بازار خدمات پس از فروش خودرو نیز چهرهای جدید به خود بگیرند. انقلابی که در تکنولوژی و بازار خودرو رخ داده است بر هیچکس پوشیده نیست. همانطور که در مقاله پیشین اشاره شد ناوگان خودرویی به کامپیوترهایی متحرک تبدیل شدهاند که کم کم چهره شهرها و خیابانها را تغییر میدهند و بر زندگی مردم تاثیر میگذارند.
در مقاله قبلی نقش کلیدی دادههای جمعآوری شده از خودروها در افزایش بهرهوری شرکتهای خدمات پس از فروش خودرو مورد بررسی قرار گرفت. در این مقاله سعی بر آن است که ابزارهای مورد نیاز جهت ثبت این دادهها معرفی گردد. ابتدا اهداف کلی هوشمندسازی خودروها، تاثیر آن در فرآیند خدمات پس از فروش خودرو و در نهایت سختافزار و نرمافزارهای مورد نیاز، بررسی میشود.
مزایای به کارگیری دادههای خودروهای متصل | هدف پوشش داده شده |
دیاگ از راه دور | کاهش امکان خطا در تشخیص مشکلات خودرو کاهش هزینههای سازمانی و شخصی دریافت خدمات در هر زمان و مکان کاهش مراجعات حضوری |
بهرهگیری از دکمه SOS | ثبت لحظهای مشکلات و ارسال خدمات در لحظه امکان تهیه کالا و خدمت فارغ از زمان و مکان |
ثبت کلیه اطلاعات خودرو و عملکرد رانندگان | امکان دریافت بازخورد از کیفیت خدمات جهت بهبود عملکرد امکان تعیین زمان و مکان توسط رانندگان |
OBD و ECU دو بخش مهم در فرآیند هوشمندسازی ناوگان خودرویی میباشند. این دو بخش گزارش کاملی از عملکرد خودرو و وضعیت فنی آن را در اختیار دارند. در صورتی که ردیابی با قابلیت خواندن اطلاعات ECU و OBD بر روی خودرو نصب شود علاوه بر شرکتهای سازنده خودرو، صاحبان ناوگان و شرکتهای خدمات پس از فروش نیز دسترسی کاملی به وضعیت خودرو خواهند داشت.
به عنوان مثال در صورتی که خودرو به مشکل فنی بر بخورد اطلاعات جمعآوری شده توسط ردیاب خودرو و دیاگ از راه دور، فرآیند تشخیص مشکلات با دقت و سرعت بیشتری پیش میبرد.
اطلاعات به روز از وضعیت کلی خودرو با استفاده از نرمافزار مدیریت ناوگان خودرویی در اختیار ذینفعان این دادهها قرار میگیرد. همچنین تحلیل انجام شده توسط این نرمافزارها و گزارشات متنوع آنها، باعث میشود که مدیران و صاحبان ناوگان در هر سطح دانشی کنترل کاملی بر تمام اجزاء ناوگان داشته باشند.
همانطور که در مقاله قبلی گفته شد جهت افزایش سرعت و بهرهوری خدمات نیاز است که ردیاب متصل به خودرو با دکمه SOS فعال شود. با این شرایط بروز مشکلات و حوادث غیر قابل پیشبینی تماس اضطراری با اورژانس، تعمیرگاه، بیمه و پلیس راهنمایی و رانندگی برقرار شده و در حداقل زمان ممکن خود را به محل حادثه میرسانند.
قطعا کنترل فعالیتهای فوق و سرعت بخشیدن به عملیاتها تنها با نرمافزار تحت وب امکانپذیر نخواهد بود. در دسترس بودن موبایل هوشمند و توسعه اپلیکیشنها میتواند کانال ارتباطی مناسبی بین شرکتهای خدمات پس از فروش با صاحبان خودرو ایجاد کند. به همین منظور اپلیکیشن ردیابی خودرو و مدیریت ناوگان وینا با هدف نمایش خطاهای رخ داده در خودرو، فراخوانی خودروها از سوی شرکتهای خدمات پس از فروش و یادآور تعمیرات و تعویض قطعات برای پیشگیری از خسارتها طراحی شده است.
از دو دیدگاه مصرف کننده و خدمات رسان این موضوع قابل بررسی است. از دیدگاه خدمت رسان، خدمات پس از فروش با کیفیت، افزایش سرعت خدمات و همچنین ایجاد مزیت رقابتی در این شرکتها از جمله مزایایی است که با هوشمندسازی دریافت میکنند. رانندگان ناوگان نیز با دریافت سرویسهایی نوین، کاهش هزینهها با آرامش بیشتر رو به رو خواهند بود.