ردیاب خودرو ماهواره ای
آگاهی از تفاوت ردیاب ماهواره ای خودرو و ردیابهای دیگر، میتواند شما را در انتخاب صحیح برای مدیریت ناوگانتان راهنمایی کند. در این مقاله ردیاب ماهواره ای خودرو مورد تحلیل قرار گرفته و تفاوت آن با ردیاب معمولی بیان شده است، ضمن اینکه در ادامه مزایا و معایب آن مورد ارزیابی قرار گرفته و خدمات آن به رشته تحریر در آمده است.
ردیابهای خودرو و نرمافزارهای مانیتورینگ یکپارچه شده با آنها، راهحلی نهایی برای مدیریت ناوگان خودرویی و داراییهای سازمانی است. به عبارتی سختافزار کار گذاشته شده بر روی خودرو، با فرستادن سیگنالهای دقیق و دریافت اطلاعات، مدیریت دارائیهای سازمانی را به راحتی مقدور میکند.
دو جزء قابل توجه در تصویر فوق ماهواره GPS و شبکه سلولی است. در واقع، برای برقراری ارتباط و دریافت اطلاعات خودرو، حضور ماهواره GPS و شبکه سلولی الزامی است. اما وابستگی سیم کارتهای موبایلی به دکلهای شبکه سلولی مشکل آفرین است. در جایی که سیم کارتهای سلولی عمل نمیکنند مثل مناطق بسیار دور دست و کم جمعیت، کشورهای فقیر و همچنین سرزمینهای دچار بلاهای طبیعی میتوان از سیمکارتهای ماهواره ای بهره گرفت. این سیمکارتها در هر جایی قابل استفاده بوده و امکان برقراری ارتباط را فراهم میکنند.
در این ساختار شبکه موبایل ماهواره ای جایگزین شبکه سلولی میشود. قطعا ردیابهای به کار رفته در این ساختار با ردیابهای معمولی متفاوت است. سختافزار به کار رفته در این شبکه قابلیت دریافت فرکانسهای ماهوارهای را دارد.
در واقع ردیاب ماهوارهای خودرو، علاوه بر موقعیت مکانی میتواند مسیر طی شده، سرعت خودرو، عملکرد راننده، میزان سوخت مصرفی، فرآیند تعمیرات و نگهداری و همچنین ایجاد محدودههای جغرافیایی را نیز فراهم میکند. این اطلاعات، فرآیند مدیریت داراییها را بهبود بخشیده و اثربخشی نتایج عملکرد سازمانی را افزایش میدهد. اضافه بر این، ردیاب ماهوارهای خودرو میتوانند به سختافزارهایی همچون سنسورهای دما، وزن و سوخت نیز متصل شوند. حتی، اتصال دستگاههایی برای شناسایی رانندگان نیز به این دسته از سختافزارها امکان پذیر است.
فارغ از نوع ردیاب، ماهواره ای یا معمولی بودن آن، ردیابی بهترین است که، دارای باطری داخلی باشد و با قطع و دستکاری برق خودرو، ردیاب از کار نیفتد. باید این امکان وجود داشته باشد که در هر نقطه از جهان و بدون محدودیت فاصله بتوان خودرو را در هنگام سرقت و یا مواقع اضطراری خاموش کرد. ردیاب باید دارای یک حافظه داخلی باشد که در صورت قطع ارتباط به صورت اتوماتیک موقعیتهایی را که خودرو طی کرده است از ماهواره دریافت کرده و در حافظه خود ذخیره کند. ردیاب میتواند بعد از برقراری مجدد ارتباط، اطلاعات حافظه را به سمت سرور ارسال کند، با این کار صاحب خودرو میتواند از مکانهایی که خودرو در آنها بوده است آگاه شود. نکات و پارامترهای بسیاری برای ارزیابی ردیابها و انتخاب بهترین وجود دارد که نیازهای مشتریان تعدد و تنوع آنها را مشخص میکند.
استفاده از سیمکارتهای ماهواره ای به دلیل ماهیت فرازمینی چه از نظر تکنولوژیکی و چه از لحاظ سیاسی، با قوانین متفاوتی رو به رو است و استفاده از آنها در بسیاری از کشورهای دنیا برای شهروندان عادی جرم محسوب میشود. ضمن اینکه قیمت بسیار بالایی داشته و هزینههای نگهداری آنها نیز بالاست. در دورانی که بسیاری از اپراتورها سیم کارتهای خود را با قیمت پائین و حتی رایگان در اختیار مشتریان قرار میدهند خرید یک سیم کارت ماهوارهای هزاران دلار هزینه دارد. این هزینه تنها شامل خرید سیم کارت نیست هزینه استفاده از سیم کارت ماهوارهای نیز بسیار زیاد است.
آیا مزایای ردیاب ماهواره ای خودرو، هزینههای بالای خرید سیم کارت و نگهداری آن را پوشش میدهند؟