ردیابی خودرو سرقتی یکی از هزاران کاربرد سامانههای مدیریت ناوگان خودرویی است. به طور کلی میتوان کاربری سامانه مدیریت ناوگان و ردیاب خودرو را به دو دسته کلی مدیریتی و شخصی تقسیمبندی کرد. کاربران سازمانی و مدیران میتواند واحد نقلیه و ناوگان سازمانی را در چهار بعد خدماتی، کنترلی، اقتصادی و مدیریتی تحلیل کرده و با توجه به دادهها و اطلاعات دریافتی برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت سازمانی را اتخاذ کنند.
در این مقاله یکی از مهمترین کاربردهای سامانههای مدیریت ناوگان و ردیابی خودرو یعنی ردیابی خودرو سرقتی و نحوه یافتن خودرو دزدیده شده مورد بررسی قرار گرفته است.
همواره با شنیدن لغت “ناوگان”، مجموعهای از خودروها در ذهن شنونده نقش میبندد. به همین دلیل تصور عموم از سامانههای مدیریت ناوگان، نرمافزاری است پیچیده که تنها کاربران آن مدیران سازمانهایی هستند که بیش از ۳۰ خودرو و راننده را مدیریت میکنند.
ابتدا لازم است به این تصورات نادرست پایان دهیم. اگر به مزایای استفاده از سامانههای مدیریت ناوگان و ردیابی خودرو دقت کرده باشید، قطعا متوجه شدهاید که کاربری آن برای مجموعهای از خودروها، منافاتی با نیاز صاحبان خودروهای شخصی ندارد.
جملات فوق را خواندید؟ کافی است کلمات “سازمان” و “مدیران” را از جملات عنوان شده حذف کنید. با این کار به کاربرد سامانه مدیریت ناوگان و ردیابی خودرو برای خودروهای شخصی میرسید.
طبق آمار ارائه شده توسط کارشناس معاونت پیشگیری از وقوع جرم در سال ۱۳۹۶، بیش از ۸۰ هزار خودرو در سالهای پیش به سرقت رفته و هیچگاه پیدا نشدند. همچنین به طور میانگین در هر ساعت ۶ خودرو دزدیده میشوند که در صورت عدم بازیابی آن در کوتاهترین زمان، این خودروها اوراق شده و قطعات آنها در بازارهای مرزی به فروش میرسد.
عوامل بسیاری در سرقت خودروها موثر است. از مهمترین این عوامل میتوان به ضعف ایمنی خودرو اشاره کرد. هنگامی که خودرو دزدیده میشود یافتن خودرو بزرگترین دغدغه صاحب خودرو است. از کار انداختن دزدگیر و قفل فرمان و پدال برای سارقان مبتدی و حرفهای به راحتی امکانپذیر است. همچنین تماس با پلیس و طی کردن مراتب اداری و طرح شکایات بسیار زمانبر است. پس با استفاده از ردیاب و ردیابی خودرو سرقتی میتوان شاهد کاهش چشمگیری در سرقت ناوگان بود.
اولین چالش، نحوه و مکان نصب ردیاب خودرو است. ردیاب خودرو باید قسمتی از خودرو نصب شود که نه تنها توسط سارقان قابل دیدن نباشد بلکه امکان از کار انداختن آن نیز وجود نداشته باشد. به این منظور باید ردیاب آنتن و باتری داخلی داشته باشد آنتن خارجی و اتصال ردیاب به سیستم برق خودرو باعث میشود ردیاب نصب شده در مسیر دید همگان قرار داشته باشد. همچنین سارقان به قطع سیستم برق خودرو میپردازند و ردیاب را از کار میاندازند.
اندازه ردیاب و امکان نصب آن در فضاهایی که قابل دسترس نباشد نیز از نکات مهمی است که باید به آن دقت کرد. در نتیجه ردیابهای plug & play برای جلوگیری از سرقت مناسب نیستند چرا که سارق به راحتی میتواند آن را از سیستم خودرو جدا کند. امکان نصب رله قطع کن یکی از مزایای ردیابهاست. به این دلیل که به راحتی میتوان با دریافت هشدار روشن شدن خودرو به وسیله موبایل و سیستم، خودرو را از راه دور خاموش کرد و سیستم برق آن را از کار انداخت. ردیابی کردن و دریافت خط مسیر بدون قطع شدن ارتباط نیز از ابتدائیترین مزایای ردیابهاست که میتوان هنگام سرقت نیز از آن استفاده کرد.
اگر از نظر شما هزینههای سیستمهای ردیابی برای تامین امنیت خودرو زیاد است، بهتر است به امکاناتی دقت کنید که این سیستم در اختیارتان قرا میدهد. قطعا به این نتیجه میرسید که امکانات سیستم ردیابی قابل مقایسه با دزدگیر و قفل فرمان و پدال نیست.
سلام..
لطفا لیست محصولات را همراه با قیمت آن را ارسال نمایید.
باسپاس
سلام
با توجه به نوسانات قیمت ارز و عدم ثبات قیمت محصولات در این روزها لطفا با واحد پشتیبانی تماس حاصل نمایید.
۰۳۱۳۳۳۸۲۸۰۶